Produse pentru o piele strălucitoare

Produse pentru o piele strălucitoare

Pe cât de relaxante ar părea tratamentele faciale, uneori nu sunt suficiente pentru a vă oferi luminozitatea pe care o căutați. Modul în care pielea arata la exterior poate fi adesea un bun indiciu al sănătății dumneavoastră. Ceea ce mâncăm nu ne afectează doar mental și fizic. Acest aspect poate avea un impact și asupra aspectului pielii noastre. De aceea, este important să includeți în dietă alimente pline de nutrienți . Așadar, în plus față de ritualul de îngrijire a pielii care ar trebui să includă evitarea expunerii prelungite la soare, recomandam o crema hidratantă bună și consumul de 8-10 pahare de apă în fiecare zi.

Exita cateva alimente care te pot ajuta sa obtii o piele sanatoasa si stralucitoare:

Ciocolată

Da, ai citit bine. Dar nu orice fel de ciocolată: ciocolată neagră. Ciocolata neagră neprelucrată conține flavonoide, un tip de antioxidant ce contribuie la îmbunătățirea sănătății și aspectului pielii. Acest antioxidant ajuta la protejarea acesteia împotriva efectelor nocive ale razelor UV și poate contribui la combaterea radicalilor liberi care au o legătură directă cu pielea îmbătrânită. Ciocolata ajută și la reducerea stresului și poate imbunatati starea de spirit.

Sfat:  Studiile arată că doar 2-3 grame de ciocolată cu 70% cacao vă pot oferi beneficiile de înfrumusețare  pe care le căutați.

Curcumă

Turmericul este un condiment nu atât de picant, care ar trebui să fie cu siguranță pe această listă. Multe afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea sau eczema, se pot datora inflamațiilor din organism care se manifestă pe suprafața pielii. Turmericul, pe de altă parte, este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare. Astfe utilizarea turmericului ca potențator de aromă poate oferi câteva beneficii antiinflamatorii importante pentru piele. Turmericul poate fi, de asemenea, utilizat la măștile faciale.

Sfat: Una dintre cele mai fierbinți tendințe alimentare din 2017 este Golden Milk Latte, cu ingredientul turmeric.

Avocado

Avocado este bogat în grăsimi mono și poliesteri nesaturați, care pot ajuta pielea să aibă un aspect radiant. Avocado este, de asemenea, bogat în vitamina E și carotenoide, antioxidanti care ajută la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi – o cauză majoră a îmbătrânirii pielii. Conform studiilor, carotenoizii pot contribui la îmbunătățirea tonusului pielii.

Sfat: Avocado poate fi adăugat la orice masă. Aveți nevoie de niște idei? Încercați să vă împodobiți sandwich-ul sau salata cu câteva felii de avocado, sau amestecați jumătate de avocado în smoothie, pentru a-l face mai cremos. Încă aveți nevoie de inspirație? În această vară, încercați felii de avocado la grătar cu suc de lămâie proaspăt și sare de mare.

Grapefruit

Grapefruitul conține mai mult de 100% din cantitatea recomandată zilnic de vitamina C. Vitamina C este unul dintre cei mai puternici atioxidanti . Colagenul, care ne păstrează pielea fermă, descrește în mod natural odată cu vârsta.Vitamina C  poate stimula producția de colagen, ceea ce la rândul său poate ajuta la reducerea ridurilor și la prevenirea aparatiei acestora .

Sfat: Vitamina C este foarte volatilă la temperaturi ridicate, ceea ce înseamnă că efectul sau poate fi diminuat în timpul gătitului. De aceea, recomandăm consumul acesteia în stare crudă, pentru a obține toate beneficiile vitaminei C.

Roșii

Acestea funcționează foarte bine în salate  dacă doriți să vă îmbunătățiți sănătatea pielii. Roșiile conțin licopen, un carotenoid care le conferă nuanța lor roșie aprinsă si vitamina A. Vitamina A (sau „retinol”) este un nutrient care poate ajuta la reducerea efectelor îmbătrânirii, contribuind, în același timp, la creșterea producției de colagen. De asemenea, licopenul ajută la reducerea efectelornocive ale radiatiei solare, contribuind la regenerarea celulelor pielii . Pielea grasă poate beneficia de asemenea de acest antioxidant, intrucat poate reduce inflamația care provoacă erupții.

Sfat: Incalzirea roșiilor timp de 30 de minute poate crește absorbția de licopen cu 25%!