Spălați-vă bine pe mâini.
Acesta este întotdeauna primul pas în prevenire. O igienă bună este una dintre cele mai bune metode de a ajuta la prevenirea răspândirii bolilor. Aceasta înseamnă sa spălați mainile în mod regulat cu apă și săpun, fiecare suprafață a mâinii trebuie frecată timp de 15 secunde.
Evitați să vă atingeți gura, ochii sau nasul când sunteți în public.
Când persoanele bolnave stranuta sau tusesc, germenii sunt expulzați în aer în picături mici. Dacă aceste picături ajung pe mâini gura, ochii sau nas vei deveni un purtator al infectiei.
Dormiti suficient
Cercetările au arătat că adulții care dorm 6 ore sau mai puțin pe noapte prezintă un risc mai mare de a contacta anumite virusuri sau bacterii, comparativ cu cei care dorm 7 sau mai multe ore pe noapte! Prin urmare, 7-9 ore de somn în fiecare noapte pentru adulți este optim, în timp ce pentru copii și adolescenți recomandarea este între 9-10 ore.
Mănâncă o dietă bine echilibrată, bogata in fructe și legume proaspete.
Evita alimentele procesate, care nu contin vitaminele și mineralele de care corpul are nevoie atunci când lupta împotriva unui virus.
Luați zilnic un supliment de multivitamine adecvat vârstei.
Realist, este puțin probabil să urmezi o dietă perfect echilibrată în fiecare zi. Un supliment de vitamine si minerale acopera posibilele deficiențe nutriționale si contribuie la mentinerea unei imunitati de fier
Consuma vitamina C
Vitamina C este în măsură să prevină și să trateze infecțiile respiratorii și sistemice prin îmbunătățirea diferitelor funcții ale celulelor imune.” Pentru a preveni infecțiile trebuie să consumi 100 - 200 mg, iar in timpul unei infectii se recomandă cel puțin 1000 mg/zi
Nu uita de vitamina D!
Deficitul de vitamina D este in stransa legatura cu un de răspuns imunitar scăzut și o incidență mai mare a infecției. Joacă si un rol extrem de important și în funcționarea sistemului imunitar și poate fi un factor determinant în apărarea față de infecții acute (virale, bacteriene, fungice)
Elimina stresul.
Stresul îți slăbește imunitatea și capacitatea de a te recupera. Fiecare are propriul mod de se destresa - de la yoga la meditație, la ascultarea muzicii preferate sau chiar un masaj relaxant!